Miere de salcâm românească
Miere de salcâm românească
O miere monofloră culeasă în general de la o singură specie de plantă, respectiv salcâm.
Este asimilată foarte uşor de organism, oferind energie şi substanţe bioactive şi nutritive.
Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman: fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. enzime, flavonoide, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic).
În totalitate, mierea de salcâm conţine 435 substanţe.
Culoarea mierii de salcâm variază de la incolor, până la o culoare ușor gălbuie si are un gust extrem de delicat si savuros.
Datorită faptului că aceasta conține mai multă fructoză decât glucoză (peste 40% fructoză și doar în jur de 34% glucoză), cristalizează după un interval de timp mai lung dar niciodata in proportie de 100%. Benefici :